VEDLIGEHOLDELSE

IMG_2835

Vedligeholdelse eller patina?

Hvis man ikke gør noget..
Bambus er ligesom al træ et levende materiale, der påvirkes af de ydre omstændigheder, som vejret byder på. Både solens varme stråler, der giver udtørring, samt vinterens kulde og tørre vind, påvirker bambussen.

Hvis man har bambus som hegn, har bambusmøbler, eller andre typer af ting fremstillet af bambus, vil man, hvis man ikke gør noget, opleve at bambussen taber den gule farve og bliver mere grå.

I områder med forurening fra biler eller andet, oplever man i større grad, en tendens til at bambussen også bliver sort flere steder. Det “snavs”, der kommer på bambussen, sidder som en overflade, og er derfor mulig at fjerne igen ved nedvaskning af bambussen.

Mange har god erfaring med at bruge eddike til at rengøre bambus med. Den grå farve, som bambussen får ved bare at stå ubehandlet, kan være meget smuk og give haven en patina og ælde, som kan være ønsket, hvis det f.eks er en japansk have, som hegnet opsættes i.

Ovenstående er generelt om den gule bambus. Den mørke bambus reagerer på ovenstående ved at blive grålig, men det kan nemt friskes op igen ved behandling med olie.
Selv om et mørkt bambushegn ikke har fået olie i nogle år, kan det stadig friskes op i farven når man olierer det.

IMG_2111

Produkter til vedligeholdelse

Hvis man gør noget..

Hvis man giver et ny opsat bambushegn olie, lægger man en hinde, som gør at den gule farve holder længere, men det skal vedligeholdes efter behov.

Vil man være sikker på at beholde den gule farve, og undgå ovenstående, kan man med fordel give hegnet en transparant sealer, hvor der er svampe/alge dræber i. Det påføres nemmest med en pensel. 

Plejeprodukter – se uddybende info.

Grey-go off 0,5 ltr kr. 150,-
Bambus olie 1 ltr kr. 175,-
Bambus transperant sealer 1 ltr. 225,-
Sort bambus – genopfriskning 1 ltr. kr. 295-
Gul bambus – renovator
1 ltr 295,-
Sort coatning hvis bambus skal i jorden – 1 ltr – 199,-

revner i bambus

En bambus stok eller et produkt lavet af bambus, det kan være låger, rullehegn osv. er et naturligt produkt. Husk dette når du vælger at købe en vare fremstillet af bambus. Nøjagtig ligesom træ arbejder, efter det er bearbejdet, gør bambussen det samme.

I bambus giver det sig udslag i revner langs bambussen. Det påvirker ikke stabiliteten eller konstruktionen af bambus produktet. Inde i stokken er der et hulrum, hvor der er luft. Denne luft varmes op, når temperaturen stiger. Dette giver et pres på stokken, som derefter revner.

Hits: 1794